Het einde van het jaar

Het is nu bijna december. Mijn agenda op deze site vertoont geen activiteiten meer. De trainingen zijn afgelopen, de lezingen starten pas weer in het nieuwe jaar en workshops geven in december is ook niet bepaald handig. Want in december is iedereen druk. Druk met Sinterklaas en met Kerst. Voor mij is dat een maand van bezinning. Ik heb de tijd om het jaar te evalueren en vooral om verder te werken aan m’n boeken. Daarnaast ga ik de administratie doen, jaarcijfers al klaarmaken, website bijwerken, nieuwsbrieven maken en een aantal artikelen schrijven. En in januari start alles weer. Al in de tweede week is de Open Dag waarin je vier workshops kan volgen. En die dag is nog gratis ook. Eind van de maand start de EIK opleiding en vlak daarna Enneagram Professional Coach, Enneagram Kindercoach en Energetic Psychology.

In die laatste maand ga ik werken aan ‘Kleur je karakter’. Het is een boek met 50 kleurplaten van het Enneagram. Het Enneagram bestaat uit 25 vlakken. Als je die inkleurt krijg je een heel mooi beeld van hoe jij naar bepaalde zaken kijkt. Dus als je een kleurplaat maakt van het Enneagram met een bepaald thema in je hoofd komt daar precies uit hoe jij erin staat, wat je kunt doen en krijg je aanwijzingen om tot oplossingen te komen. Voor mij betekent dat ik negen kleuren moet beschrijven in 25 vlakken. Een enorm werk om alles op elkaar aan te laten sluiten. Ik ben nu met de vijfde kleur bezig, dus het schiet al aardig op. In januari moet het boek klaar zijn.

Ik heb net een boek uitgebracht met de titel ‘Vitaal door Emotionele Psychologie. Emotionele Psychologie beschrijft 42 causale emoties die ons belemmeren. In het boek zit een flowchart (kaart) waarop die emoties verbonden zijn met acupressuurpunten op je lichaam. Daardoor kan je, door op die punten te tikken en affirmaties uit te spreken, die emoties in balans brengen. Het is het meest krachtige instrument dat ik je aan kan reiken.