BOL.COM rommelt met Willem Jan

Mijn naam is Willem Jan van de Wetering. Die naam staat op de cover van 52 boeken. De grootste boekverkoper van ons land is Bol.com. Je zou dus verwachten dat die grote instelling de auteurs kent en de namen goed weet te vermelden. Maar dat is dus niet zo.

Al vier jaar lang ben ik, met m’n uitgever, bezig om dat recht te zetten, maar het is nog altijd niet gelukt.

Wat is er aan de hand?
Bol. com betrekt al haar boeken via het Centraal Boekhuis in Culemborg. Daar staan al mijn boeken vermeld en altijd met de juiste naam. Nu was er een auteur die JanWillem van de Wetering heet. Hij is een aantal jaren geleden overleden. Bol.com blijkt die twee namen niet te kunnen scheiden. de ene keer staan alle boeken van de succesvolle Janwillem en van mij onder zijn naam. Na vele mails aan het concern blijken alle boeken van hem en mij onder mij naam te staan vermeld. Weer een lijst gestuurd van al mijn boeken en blijkt de helft goed te staan en de andere helft weer onder een andere van de Wetering, want je hebt ook nog Ernst van de Wetering als auteur. Weer een aantal mails en alles wordt door elkaar gegooid.

Kortom, het lukt niet. Mijn best verkopende boek is Enneagram als weg naar Verandering. Daarvan zijn er al 60.000 exemplaren verkocht. Dat boek heeft nu voor het gemak helemaal geen auteurs vermelding meer. Dat boek kan je bij Bol. com dus alleen vinden op de titel.
Mails werken niet, telefoontjes ook niet want dan wordt je van afdeling naar afdeling gestuurd. Dus ben ik de wanhoop nabij, want hoe weet iemand die een boek van mij zoekt nu waar die moet kijken?

Het vreemde is dus dat Bol.com geen antwoord heeft want hun hele database is gekoppeld aan het Centraal Boekhuis. Ze voeren die auteurs dus helemaal niet zelf in. Maar bij het Centraal Boekhuis staan alle boeken die ik ook geschreven heb echt onder mijn naam. De bolle mannetjes weten het ook niet meer. Ik ook niet. Maar ik ga door. Een nieuwe mail is onderweg.
Mocht je op zoek zijn naar een boek van mij, kijk dan op mijn website. Die link ik door aan Bol.com, maar dan heb je direct het goede boek. Kijk, dat is vooruitzien.