Opleidingen

EIK 2018

EIK (Enneagram IntegratieKunde)

De EIK-opleiding is een bijzonder effectieve methode om problemen op te lossen en verzwakkingen te versterken. Het uitgangspunt van de EIK-methode is dat 80% van de mensen een andere persoonlijkheid hebben ontwikkeld dan ze vlak na hun geboorte hebben aangenomen. Dat andere karakter ontstaat door wat je hebt meegemaakt in je leven. Als je keer op keer geraakt wordt in je zwakte, is de neiging groot om van verdedigingsstrategie te wisselen. Daardoor ontstaat er een ander karaktertype. De karaktertypen (Enneatype) kun je terugvinden in het Enneagram. Een echt probleem in je leven is moeilijk op te lossen vanuit een aangenomen Enneatype. Wat je in de EIK-opleiding leert is om de ander terug te brengen naar het essentietype, het type dat iemand vanaf z'n oorsprong is. Dáár liggen je werkelijke kwaliteiten en vermogens en van dááruit kun je alles aan.

De Methode

In de EIK-opleiding leer je veel over de Enneatypen en over de diepere lagen van het Enneagram, zoals het procesmodel en de oorsprong van de negen typen. Je leert hoe men als kind reageert en hoe men tot gedrag komt. Je krijgt De Weg naar Vrijheid, het stappenplan dat een kind aflegt van geboorte naar volwassenheid. Je leert de Kernverlangens, de twaalf kernbehoeften van het kind, en hoe je eventuele blokkades kunt opheffen. Je krijgt Emotionele Psychologie met 42 hoofdemoties die dwarszitten om tot ontplooiing te komen.

In deze opleiding zijn tal van andere technieken geïntegreerd waaronder de Chakra Balancing techniek. Je krijgt een uitgebreid EIK-protocol, waarmee je met cliënten aan de slag kunt en je leert natuurlijk diverse coachtechnieken.

 

Gedurende de opleiding word je begeleid door je Opleidingscoach. Deze coach staat steeds voor je klaar, ook buiten de modules om. Daardoor is een hoge kwaliteit in de opleiding gegarandeerd.

 

Na de EIK-opleiding kun je lid worden van een beroepsvereniging (BATC/VIV/CAT), van het PEP (Platform Enneagram Professionals) en bent dan automatisch lid van de Internationale Enneagram Associatie (IEA). Je kunt je eigen praktijk opstarten en inkomen genereren met het mooiste dat er is: anderen helpen om hun problemen op te lossen en 'heel' te worden.

 

De EIK-opleiding omvat 23 dagen, verdeeld in blokken van twee dagen, in de periode tussen januari en november. Je krijgt les van dé Nederlandse autoriteit in het Enneagram: Willem Jan van de Wetering.

 

Lokatie: Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk in Nijkerk

Prijs per persoon: €2.495.-, inclusief uitgebreide manual, luxe lunchbuffet, koffie, thee en begeleiding door coaches (betaling in termijnen is mogelijk)

Aantal opleidingsdagen: 23

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur

Studielast: ca. 3 uur per week

Data 2018: 27 en 28 januari, 17 en 18 februari, 17 en 18 maart, 13, 14 en 15 april, 12 en 13 mei, 2 en 3 juni, 23 en 24 juni, 1 en 2 september, 29 en 30 september, 27 en 28 oktober, 10 en 11 november 2018

Trainer: Willem Jan van de Wetering (gasttrainers: Herniz Brink, Erik Bax, Jamila el Mansouri)

 

 


 

terug