Opleidingen

Enneagram Professional, start september

Enneagram Professional

Enneagram Professional behoort tot de beste opleidingen op het gebied van effectieve coaching. De opleiding is erkend en gecertificeerd. Het Enneagram is de basis van waaruit gewerkt wordt. Het Enneagram is een karaktertypologie bestaande uit negen karaktertypen en ieder type is weer onderverdeeld in subtypen. Door dat type te achterhalen weet je precies waar iemand in vastloopt, wat de valkuilen zijn en vooral wat de vermogens en talenten zijn. Middels een aantal technieken kan je de ander te begeleiden naar een ander perspectief zodat problemen opgelost worden, er een betere samenwerking in teams ontstaat en men meer van hun talenten en potentieel gaat gebruiken.

Wat leer je in de opleiding?

* Kennis van de negen Enneatypen

* Het proces van de ander of de groep in beeld te brengen

* De Weg naar Vrijheid en de twaalf Kernverlangens

* Technieken zoals intakemodel, logische niveau's in het Enneagram

• Counseling en het Enneagram, Leiderschapsstijlen per type

* Het Enneatype van een bedrijf bepalen

* Het testen van subtypen en onderliggende structuren bij cliënten

 

In de opleiding leer je veel over de negen karaktertypen, de achtergronden van het Enneagram en de onderliggende modellen, zoals het procesmodel en De Weg naar Vrijheid. Je leert om snel het dominante karaktertype in beeld te brengen en je leert te testen welke subtypen iemand heeft en hoe diens karakter is opgebouwd. Uniek in de opleiding is dat je leert om het Enneatype van een bedrijf in beeld te brengen. Veel persoonlijke problemen zijn tenslotte werkgerelateerd. Je krijgt handvatten om je cliënten inzicht te geven in hun gedrag, hun verhouding tot andere typen én je leert technieken om tot gedragsverandering te komen.

De opleiding laat zien wat de leiderschapsstijlen per type zijn en hoe men leiderschap kan laten zien. Je brengt mensen bij hun vermogens, coacht op onzekerheid, twijfel, niet gezien en gehoord worden. Je brengt de ander bij z'n werkelijke kracht en talent.

 

Compact

Enneagram Professional is een compacte opleiding van veertien dagen in blokken van twee dagen. Je krijgt les van dé autoriteit in het Enneagram, Willem Jan van de Wetering, die al zestien boeken over dit model schreef. Je leert een aantal technieken - zoals coachstrategiën, Enneagram intakemodel en modellen als De Weg naar Vrijheid, Kernverlangens-methode en Procesmodel - die je kunt inzetten in je coaching. De Opleiding is gecertificeerd door het BATC en het CAT. Je kunt na afloop van de opleiding lid worden van het Platform Enneagram Professionals en de IEA (International Enneagram Association).

Het strekt tot aanbeveling als je met mensen werkt, leiding geeft aan anderen, coach of loopbaanbegeleiding toepast of werkzaam bent in HRM of met teams werkt.

Na het behalen van je diploma kun je direct als coach aan de slag zowel in een eigen praktijk als in het bedrijfsleven.

 

Lokatie: Golden Tulip Ampt van Nijkerk, Nijkerk

Prijs per persoon: € 1.995,- inclusief BTW, uitgebreide lunch, koffie/thee en manual (betaling in termijnen is mogelijk)

Aantal opleidingsdagen: 14

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur

Studielast: ca. 2 uur per week

Data 2018: 15 / 16 september, 13 / 14 oktober, 17 / 18 november, 8 / 9 december,

2019: 19 / 20 januari, 16 / 17 februari, 16 / 17 maart 2019.

Trainer: Willem Jan van de Wetering

 

terug