Opleidingen

De opleidingen van het Enneagram College zijn ervaringsgericht en concentreren zich op het coachen van anderen, of een meer therapeutische aanpak. Je werkt gedurende het opleidingsjaar uiteraard ook aan jezelf. Alle technieken die je op een ander toepast ervaar je namelijk eerst zelf. De effecten bij jouw toekomstige cliënten ga je dus aan den lijve ondervinden. Tijdens je opleidingsjaar krijg je dan ook begeleiding van een coach. Ook hou je een groei-journaal bij zodat de cursusleiding op elk moment kan zien hoever je bent in jouw ontwikkeling.

Wat leer je precies?
Het Enneagram is de basis van de opleidingen. Daarnaast leer je het spiertesten in te zetten, ga je aan het werk met De Weg naar Vrijheid en werk je met de Kernverlangens-methode. In de EIK-opleiding leer je verder nog Emotionele Psychologie en Chakra Balancing Techniek.

Vanuit het Enneagram leer je het type van de ander te achterhalen en breng je tevens diens subtypen in beeld. Daarmee ontstaat een gedetailleerd overzicht van iemands persoonlijkheid. Je kijkt ook naar het type van de omgeving van de cliënt, zoals familie, gezin, bedrijf e.d. De coach-opleidingen wijzen je de weg naar het helpen van anderen op de meest effectieve wijze.

Je leert uit de eerste hand: van Willem Jan van de Wetering, dé autoriteit op het gebied van het Enneagram.
Je krijgt begeleiding gedurende je studiejaar.
Je hebt een brede competentieontwikkeling.
Je leert om een bloeiende praktijk op te bouwen.
Je leert je dagelijkse boterham te verdienen met het mooiste wat er is: anderen helpen.

Enneagram Professional Coach, start Januari

Voor iedereen die wil coachen aan de hand van het Enneagram is er nu de gecertificeerde opleiding Enneagram Professional Coach. De opleiding start in januari in Nieuwleusen (bij Zwolle). In een compacte reeks van veertien dagen leer je cliënten te coachen vanuit het Enneagram.

lees verder

EIK 2018

De opleiding Enneagram IntegratieKunde Coach is een hogere beroepsopleiding die ontwikkeld is en gegeven wordt door Willem Jan van de Wetering. Als EIK Coach kan je anderen begeleiden en coach je hen in hun processen door middel van het Enneagram. 

lees verder

Enneagram Kindercoach

Enneagram Kindercoach is een opleiding die bedoeld is om jou in staat te stellen kinderen en ouders/opvoeders te helpen. Het Enneagram is een psychologisch model dat inzicht geeft in de aansturing van gedrag van het kind zowel als de ouders en opvoeders. Daarnaast is het Enneagram een procesmodel dat de stappen van het opvoedproces in beeld brengt.

lees verder

Energetic Psychology

Energetic Psychology is een opleiding voor coaches en therapeuten, waarin je de diepere achtergronden van energetische psychologie leert kennen, nieuwe tools krijgt aangereikt en ontdekt hoe je vanuit Energetic Psychology op een dieper niveau met de cliënt kunt werken.

lees verder

Enneagram Trainer 2018

De opleiding Enneagram Trainer is bedoeld om het Enneagram in trainingen te kunnen inzetten of om presentaties in het Enneagram te kunnen geven. Vanaf de eerste opleidingsdag ga je direct aan de slag met presenteren. 

lees verder